Bakkeveen

0516 - 54 17 41  

 

Drachten

0512 - 51 36 62  

images/slider/Demo/Lely-slider.jpg

Lely Lotus – lage kostprijs dankzij duurzame techniek

Het is algemeen bekend dat Lotus schudders een hoge inruilwaarde hebben. Die gunstige bijkomstigheid heeft alles te maken met de ongeëvenaarde capaciteit van deze machines, maar zeker ook met de ongekend duurzame constructie. Lotus schudders hebben een uitzonderlijk degelijke aandrijving, die ook in de afgelopen jaren – net als de doordachte frameconstructies – steeds nóg verder is verbeterd.

Zware aandrijvingen

Zowel de getrokken als gedragen schudders zijn uitgerust met degelijke en beproefde aandrijflijnen. In de zware gegoten behuizingen zijn ook de scharnierpunten verwerkt. De aandrijflijn overbrugt deze scharnierpunten met dubbele kruiskoppelingen. Deze dubbele kruiskoppelingen zorgen er voor dat de schudder in alle posities kan draaien. Kruiskoppelingen vragen overigens weinig onderhoud; de smeernippels zijn – vanwege de plaatsing aan de buitenzijde – goed toegankelijk.

Extra zware aandrijving

De Lotus 600, 900 en 1020 hebben een extra zware aandrijving; deze schudders zijn namelijk voorzien van acht elementen op één lijn of – zoals de Lotus 600 – van rotoren met acht tandarmen. Bij deze extra zware aandrijving is de eindoverbrenging groter, waardoor de aandrijfassen met de dubbele kruiskoppelingen met een dubbel zo hoog toerental draaien; de belasting wordt hiermee gehalveerd. De scharnierpunten zijn extra zwaar en voorzien van geharde bussen.

Méér dan alleen een beschermbeugel

Alle beugels zijn namelijk, in lijn met de draaipunten in de aandrijflijn, door middel van scharnierpunten met elkaar verbonden. In samenhang met de schoorstangen in de beugels levert dat een oersterke constructie op. Hoge rijsnelheden worden dus gecombineerd met duurzaamheid en Lotus schudders laten alle andere machines dan ook mijlenver achter zich.

Flexibele tandophanging

De speciale tandbevestiging van de Lely haaktand beschermt de tand tegen metaalmoeheid, aangezien spanningen in het materiaal worden vermeden. Dankzij de simpele, maar uitgekiende clipbevestiging blijft de tand op de juiste positie, terwijl twee bussen in de windingen de tand op zijn plaats houden. Dankzij deze constructie benut de flexibele haaktand de volledige wikkeling bij de vele bewegingen die de tand maakt. Vastzetten van de tand met een bout zorgt voor veel extra spanning en leidt onvermijdelijk tot tandbreuk.