Bakkeveen

0516 - 54 17 41  

 

Drachten

0512 - 51 36 62  

images/slider/Demo/Lely-slider.jpg

Duurzame techniek garandeert lage kostprijs

De kostprijs van een machine is boekhoudkundig afhankelijk van aanschafprijs, restwaarde en onderhoud. Dat klopt natuurlijk 100%, maar u weet ook dat er in de praktijk grote verschillen bestaan; soms staat u immers versteld van de hoge restwaarde van uw gebruikte machine. Dat geldt ook voor het vaste bedrag aan onderhoud. Als u investeert in kwaliteit, is dat gereserveerde bedrag vaak hoger dan werkelijk nodig is. Bij Lely staan wij – dankzij uitgebreide testprocedures en toepassing van hoogwaardige materialen voor de machines die we hiervoor hebben beschreven – voor lage onderhoudskosten en een hoge restwaarde. Daarnaast proberen we de kostprijs altijd laag te houden door de machine zo eenvoudig mogelijk te maken en luxe of overbodige zaken links te laten liggen.

Lage onderhoudskosten

Elke Splendimo maaiunit is volledig afgedicht en wordt individueel gesmeerd met vet om een permanente smering te bewerkstelligen. Het belangrijkste voordeel van deze afzonderlijke units is dat alle haakse tandwieloverbrengingen onder alle omstandigheden gesmeerd blijven. Door de gescheiden smering worden de units ook in de kopakkerstand optimaal gesmeerd. Dit systeem van vetsmering is zeer onderhoudsarm en kent een zeer lange onderhoudsinterval.

Eenvoud

De duurzaamheid van een machine heeft vaak alles te maken met de eenvoud van de constructie. Dankzij een intelligent ontwerp wordt het aantal machinedelen tot het minimum beperkt. Anderzijds stelt elke machine zijn eigen specifieke eisen en de uitdaging is dus om daaraan tegemoet te komen met zo min mogelijk componenten.

Snelle droging en gewasvriendelijk

In eerste instantie is de kneuzer bedoeld om het drogingproces te versnellen. Door het kneusproces wordt de waslaag van de stengels gewreven en kan het vocht sneller ontsnappen; dit verkort de veldperiode. De kneuswerking – en vooral de intensiteit daarvan – heft jarenlang ter discussie gestaan. Zo bestaat de kans op brokkelverlies door beschadiging van het blad en is de vermogensbehoefte van sommige andere systemen enorm. Door het kneusproces wordt de waslaag van de stengels gewreven en kan het vocht sneller ontsnappen; dat verkort de veldperiode.