Bakkeveen

0516 - 54 17 41  

 

Drachten

0512 - 51 36 62  

images/slider/Demo/Lely-slider.jpg

Goed harken is merkbaar in uw portemonnee

Goed en efficiënt harken betekent niet alleen dat al het gemaaide materiaal netjes en schoon in het zwad komt – het is tevens de voorbereiding op de volgende bewerking. Met het harken heeft u dus veel invloed op de snelheid waarmee de oogstmachines het zwad kunnen opnemen en dat is vaak merkbaar in uw portemonnee. Een dubbel effect dus!

Flexibele tanden – laag asgehalte

De instelling van de werkdiepte is vaak afhankelijk van de zode en de al dan niet vlakke ligging van een perceel. In de praktijk geldt dat er op oneffen percelen met een losse zode minder diep kan worden gewerkt dan op vlakke velden met een harde ondergrond.

Lely Ro-tanden voor schoon ruwvoer

Korte, stugge tanden die bijna recht onder de arm staan, leveren op effen percelen goed werk, maar kunnen zich slecht aanpassen aan oneffenheden. Resultaat: zodebeschadiging en grond in de kuil. De Ro-tanden van de Hibiscus-hark daarentegen zijn lang, uiterst flexibel en achter de tandarm geplaatst, waardoor de tanden zich maximaal kunnen aanpassen. Die eigenschappen staan – ook onder lastige omstandigheden – altijd garant voor optimale resultaten zonder vervuiling van het ruwvoer.

Gemakkelijke invoer dankzij regelmaat

Een regelmatig en luchtig zwad zorgt voor een goede vulling van de snijrotor of hakselkooi en daarmee voor een goede snijwerking of hakselkwaliteit. Opgehoopt gewas of onregelmatigheden in het zwad zijn vaak de oorzaak van verstoppingen of verlies van capaciteit. De trekkerchauffeur die het zwad niet kan vertrouwen, zal nooit de optimale capaciteit van zijn machine kunnen benutten.