Bakkeveen

0516 - 54 17 41  

 

Drachten

0512 - 51 36 62  

GIANT SK212 G

 

De Skidsteer modellen zijn een compleet nieuwe productgroep in het programma van GIANT. Met een benzinemotor van 21 pk of een dieselmotor van 20 of 25 pk, kan GIANT 3 modellen leveren. De machines worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren en kan 360 graden draaien zonder zich te verplaatsen. De skidsteer-modellen bieden veel hydraulische mogelijkheden, waarmee het aanbouwdeel aangedreven kan worden.

Allrounder voor de dagelijkse bedrijfsvoering; de nieuwe GIANT skid steers
Of het nu gaat om hoveniers, agrariërs, pluimveehouders, bouw & sloop, gemeenten of iedereen die wegen en paden onderhoudt: de skid ruimt, veegt, draagt en sloopt! Door het toepassen van nieuwe innovaties en de beschikbaarheid van een groot aantal werktuigen presenteert de nieuwe skid zichzelf als een multifunctionele alleskunner die helpt om werk eenvoudiger en efficiënter te maken.

Nieuwe innovaties
Het frame is grotendeels hetzelfde en de verbrandingsmotoren zijn gelijk gebleven, maar onderhuids is er des temeer verandert. Een nieuw ventielenblok zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om werkzaamheden precies uit te voeren. Verder worden de skid steer laders voorzien van een grotere hydrauliekpomp voor meer vermogen en een hogere opbrengst.

Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht, betere rijeigenschappen en zijn tevens onderhoudsarm. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om eenvoudig banden te wisselen. Naar gelang de werkzaamheden kan er uit een groot aantal verschillende banden gekozen worden. Deze kunnen zelfs op locatie gewisseld worden en geven de machine een breedte tussen 76(!) en 110 centimeter. 

Het nieuwe bestuurdersplatform is beter geveerd en eenvoudig op te klappen. Dit geeft de bestuurder meer comfort en zorgt ervoor dat de machines compact te vervoeren zijn. Optioneel zijn de skids uit te voeren met een soft brake. Met dit systeem remt de skidsteer geleidelijk na het loslaten van de stuurhendels.

Standaard uitvoering

  • Aanspan: GIANT Compact SK (Mechanisch)
  • Dubbelwerkende hydrauliekfunctie op hefarm (mechanisch bediend)
  • Parallelgeleiding op hefarm
  • Geïntegreerde contragewichten in spatbord
  • In hoogte verstelbaar en geveerd bestuurders plateau
  • Handgas
  • Oliekoeler
  • Hijsogen
Motor  Honda GX630 (2 cilinder)
Motorvermogen 21 PK / 15,5 kW
Brandstof Benzine
Bedrijfsgewicht 750 kg
Hefkracht - kg
Kiplast1 434 kg
Hefhoogte2 2100 mm
Lengte zonder bak 1371 mm
Breedte op standaard banden 920 mm
Aandrijving Hydrostatische 4-wiel aandrijving d.m.v. 4 zware Parker wielmotoren.
Bediening Sturen en voor/achteruit d.m.v veerbekrachtigde rijhendels
Rijhydrauliek 180 bar
Werkhydrauliek 35 L/min (180 bar)
Rijsnelheid 0-7 km/h
Kleur Giant geel / Giant grijs / zwart


1
Gemeten met contragewicht OF 1 bestuurder (60 kg)

2 Gemeten op scharnierpunt 

BEL DIRECT
06 - 18 63 13 10